Garden Retail

Nieuw!

Sinds 2015 leveren wij ook ecologische onkruiddoeken en vliesdoeken. In tegenstelling tot de plastic producten die op de markt zijn, worden deze producten vervaardigd uit een bio-plastic dat uit maïs is vervaardigd. Graag verwijzen wij naar het tabblad Q-Tex BIO-Vlies.

Q-Nonwovens BV levert een range aan nonwoven producten die door consumenten worden gebruikt in hun tuin. Deze producten worden geleverd in klein-verpakking, bijvoorbeeld opgerold als mini-rol of gevouwen in een transparante draagtas. Onze producten worden voorzien van een klant-specifiek product label en worden met zorg verpakt in stevige kartonnen dozen. Graag denken wij mee met de klant, om goed verkoopbare product-concepten te realiseren.

Wij bieden de volgende garden retail producten:

Anti-onkruiddoek Standaard

Lichtgewicht zwart PP nonwoven (40 g/m² / 50 g/m² / 60 g/m²)

Anti-onkruiddoek Premium en Extra Premium

  • Premium: antracietgrijs sterk PP nonwoven in 90 g/m²
  • Extra Premium: bruin sterk PP nonwoven in 125 g/m²

Ons Anti-onkruiddoek Premium en Extra Premium is de professionele oplossing voor onkruidbestrijding vanwege de volgende eigenschappen:

  • Zeer duurzaam, waarbij de Premium en Extra Premium tot 25 jaar mee kunnen gaan
  • Geschikt voor zware belastingen zoals stenen, grind of split
  • Uiterst hoge lucht- en waterdoorlaatbaarheid

Heggenvlies

Dit anti-onkruiddoek wordt toegepast voor de bestrijding van onkruid bij heggen. De breedte van dit materiaal is 40 cm.

Geotextiel

Q-Tex Geotextiel is de juiste keuze voor de stabilisatie van opritten, paden, terrassen en patio’s in de tuin. Een andere toepassing is om drainagebuizen te beschermen tegen onkruid, vorst en fijn zand.

 

Wortelwerend scherm

Boomwortels veroorzaken schade aan wegdek, fundamenten, pijpleidingen en kabels. Deze kan worden voorkomen door het verticaal plaatsen van het Q-Tex wortelwerend scherm, zodat de wortels worden afgeleid naar plaatsen waar deze geen schade kunnen veroorzaken. Ook kan het Q-Tex wortelwerend scherm helpen tegen het woekeren van bamboewortels.

Zandbakscheidingsvlies

Dit 2 x 2 m zand-kleurige nonwoven wordt toegepast in zandbakken om het gele zand te scheiden van de aarde. Tevens functioneert dit materiaal als anti-onkruiddoek.

Vliesdoek

Q-Tex Vliesdoek zorgt voor een optimale opbrengst van de groentetuin. Het is UV-bestendig, sterk en biedt een goede temperatuur- en vochtigheidsverdeling. Het gangbare gewicht is 17 g/m², maar andere gewichten zijn mogelijk.

Wintervlies

Q-Tex wintervlies is beschikbaar in 30 g, 40 g en 50 g en beschermt planten, rozen en struiken tegen de invloed van vorst. Het materiaal is verkrijgbaar in de kleuren wit, beige, terracotta, blauw en rood.